back

Землі Іванівської ОТГ повернули законним власникам

05-02-2019 | 14:00

Про це поінформували на сьогоднішньому засіданні оперативного штабу з питань захисту прав землевласників та представників аграрного бізнесу Чернігівщини. Це перше засідання даного штабу, проведене головою облдержадміністрації Олександром Мисником.

За інформацією начальника Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олега Трейтяка, повідомлення про те, що 11 січня поточного року державний реєстратор однієї з сільрад Бобровицького району зареєстрував права оренди тринадцятьох земельних ділянок загальною площею 422 га ТОВ «ГЛОБАЛ АГРО ГРУПП», з’явилося у соціальних мережах 16 січня.

Оскільки законний власник усіх цих ділянок — Іванівська ОТГ — угод про оренду не укладав, уже наступного дня Головне територіальне управлінням юстиції у Чернігівській області поінформувало про факт порушення Міністерство юстиції України.

У результаті проведених Мінюстом перевірок незаконні реєстраційні дії скасовані, землі повернено у розпорядження господаря —Іванівської громади.

Надзвичайно важливо, щоб кримінальна справа, порушена за даним фактом, була доведена правоохоронцями до логічного завершення. Тільки тоді ми зможемо попередити нові спроби незаконних дій. Винний має відповідати у відповідності до закону, — наголосив, підсумовуючи розгляд питання, Олександр Мисник.

У ході засідання про роботу оперативного штабу з питань захисту прав землевласників та представників аграрного бізнесу Чернігівщини протягом двох попередніх років доповів Олег Трейтяк.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
.