back

Голова Чернігівської ОДА О.Мисник презентував послу Австралії М.О'Рурк інвестиційні можливості регіону

31-01-2019 | 17:23

— Ми далекі географічно, але маємо спільні цінності: для нас важливі традиції наших народів, — на цьому наголосила Посол Австралії в Україні Меліса О’Рурк під час візиту на Чернігівщину.

В області дипломат перебуває з культурною місією, зокрема презентувала виставку мистецтва корінних народів Австралії «Еволюція: маски Торресової протоки» та класику австралійського кінематографу «Пікнік біля Навислої скелі».

Експозиція працюватиме з 31 січня до 22 лютого у музеї сучасного мистецтва «Пласт-Арт», стрічку демонструватимуть в Обласному молодіжному центрі.
 

Довідково. Пересувна виставка «Еволюція: Маски Торресової протоки» складається з 26 графічних фотопанно, що дають змогу скласти уявлення про традиції корінних жителів островів.

«Пікнік біля Навислої скелі» — містична драма, що вийшла на екрани в 1975 року. Це перший австралійський фільм, який мав гучний успіх за кордоном.
 

У рамках візиту пані Посла до області відбулася зустріч з головою облдержадміністрації Олександром Мисником, головою обласної ради Ігорем Вдовенком та представниками профільних департаментів ОДА.

Керівництво області подякувало за активну проукраїнську позицію Австралії на міжнародній арені та підтримку важливих соціальних проектів, в яких задіяні і представники Чернігівщини. Зокрема, мова про проведення в Сіднеї «Ігор нескорених-2018». Нагадаємо, що чернігівець Олександр Гавриленко у цих змаганнях виборов для України «золото» з пауерліфтингу.

— Я щиро сподіваюся, що ця зустріч стане початком спільної роботи. Адже нам є над чим працювати як і в сфері культурних обмінів, так і в галузі економіки.

Наш регіон – аграрний, тому ми готові розглядати і підтримувати інвестиційні проекти в цьому напрямку. Для нас є цінним досвід Австралії в розвитку сільського господарства, — наголосив Олександр Мисник.

Під час зустрічі обговорено й можливості співпраці в інших сферах. Напрацьовані пропозиції та загальний інвестиційний портрет регіону буде передано до Австралійської торгово-промислової палати.

На знак поваги учасники зустрічі обмінялися пам’ятними подарунками.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
 з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації