back

Олександр Мисник на Сновщині: Розвиток бізнесу та залучення інвестицій — умова розвитку ОТГ

31-01-2019 | 09:53

Голова облдержадміністрації Олександр Мисник відвідав Сновський район. Мета візиту – обговорити з керівництвом району та об’єднаної територіальної громади, а також активом району результати роботи та плани на прийдешній рік.

Місцева влада усвідомлює, що для розвитку громади необхідне стратегічне планування. Тож зусилля керівництва ОТГ та району зосередженні на створенні якісного Плану соціально-економічного розвитку, який має стати складовою обласного плану.

Голова облдержадміністрації відповів на питання зібрання, які зокрема стосувалися ходу реформ у сфері освіти, медицини та подальшої реалізації децентралізації повноважень.

Принагідно Олександр Мисник відвідав одне з найбільших приватних виробничих підприємств «Імпульс», що наразі реалізовує потужний проект — будівництво зерноскладу та зерносушарки. Вартість проекту – 50 мільйонів гривень. Уже освоєно майже половину: збудовано одну охолоджувальну ємність для зберігання зерна, дві сушарки потужністю 700 тонн на добу, лабораторію та інше.

До слова, зерносушильна установка працює на альтернативних видах палива (дрова).

—  Чернігівщина — аграрний регіон. Тому саме на представниках цього бізнесу почасти тримається життєдіяльність району чи ОТГ, — зазначає голова ОДА. — Переконаний: успішний розвиток приватного бізнесу в ОТГ – це головна умова їхнього фінансового зростання, а також потужний стимул для залучення інвестицій в Чернігівську область.

Говорили і про розвиток профтехосвіти. Наразі в області є кадровий голод зокрема на робітничі професії. Якісну підготовку спеціалістів за широким спектром галузей здійснюють у Сновському вищому професійному училище лісового господарства.

Наразі стоїть питання про налагодження більш тісного зв’язку закладу з підприємцями для проходження учнями практики з подальшим працевлаштуванням.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
 з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації