back

У Седневі урочисто відкрито навчально-виховний комплекс

01-09-2012 | 15:52

1 вересня у смт Седнів Чернігівського району відбулася довгоочікувана подія – урочисто відкрито Седнівський навчально-виховний комплекс у складі загальноосвітньої школи на 240 учнів та дитячого садка-ясел на 35 місць.

Стара будівля Седнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів знаходиться на території історико-культурної паркової зони маєтку Лизогубів, рік заснування навчального закладу – 1918.

Будувати НВК почали ще у 2007 році, але вже через рік роботи було призупинено через відсутність коштів. У 2010 році фінансування, а згодом і будівництво об’єкту було відновлено.

Тепер у сучасному приміщенні комплексу створено комфортні умови для перебування дітей: облаштовано світлі класи з новими меблями, ігрові та кімнати для відпочинку, обладнано навчальні майстерні, спортивний зал та медпункт.

З 1 вересня до Седнівського навчально-виховного комплексу буде здійснюватись підвіз дітей двома шкільними автобусами з населених пунктів Черниш, Клочків, Нове, Глібівка, Коновалів Хутір. Підвозитимуться 95 учнів. Крім того, організованим підвозом буде забезпечено дітей дошкільного віку із сіл Черниш і Клочків, у яких дитячі садки відсутні.

З метою проведення культурно-масових, спортивно-оздоровчих заходів на базі Седнівського навчально-виховного комплексу планується робота філії Михайло-Коцюбинської школи-мистецтв (музичного класу) і філії дитячо-юнацької-спортивної школи (футбольного класу).

Участь в урочистому відкритті взяли голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, народні депутати України Михайло Чечетов, Сергій Андрос, Григорій Маньковський, керівник Головного управління з питань регіональної та кадрової політики Адміністрації Президента Євген Анопрієнко, заступник Міністра соціальної політики – керівник апарату В’ячеслав Коломієць.

Вітаючи Седнівську громаду, учасників та гостей свята, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко наголосив, що сьогодні понад 93 тисячі школярів області розпочнуть опановувати новий етап свого інтелектуального зростання, а близько 9 тисяч першокласників вперше відкриють для себе новий незвіданий і цікавий Світ Знань.

«У Програмі широкомасштабного реформування країни Президента України Віктора Януковича значна увага приділяється питанням реорганізації вітчизняної освіти.

У рамках реалізації загальнодержавної освітньої політики, спрямованої на забезпечення надання якісних і доступних освітніх послуг, відповідні зміни відбуваються і на місцевому рівні.

За період реалізації в області програми розвитку дошкільної освіти протягом 2011-2012 років розпочали діяльність 33 дошкільні навчальні заклади, в яких майже на 2 тисячі більше дітей отримають дошкільну освіту», - зазначив керівник області.

Спільно з депутатським корпусом реалізується програма забезпечення наших загальноосвітніх навчальних закладів ліцензійними електронними засобами навчального призначення. У подарунок до першого вересня опорні школи області отримали 61 мультимедійний комплекс.

Місцеві органи влади докладають чимало зусиль для покращення матеріально-технічної бази освітянських закладів. Наразі в області триває будівництво семи шкіл.

«Сьогодні ми з вами маємо прекрасну нагоду розпочати новий навчальний рік доброю справою – відкриттям нового навчального закладу.

Щиро віримо, що новозбудований Седнівський навчально-виховний комплекс стане одним з найкращих опорних закладів регіону як за зовнішнім виглядом, так і за змістовним наповненням.

Поза сумнівом, цьогорічне Перше вересня – видатна подія для 18-ти першокласників Седнівського навчально-виховного комплексу, які розпочнуть свою подорож у Країну Знань за новими Державними стандартами.

Важливо, що в цьому найсучаснішому навчальному закладі, крім школярів усіх навколишніх сіл, ще й 35 дошкільнят матимуть змогу гармонійно розвиватися та готуватися до навчання у школі», - підкреслив голова облдержадміністрації.

Принагідно він подякував народному депутату України Михайлу Чечетову за постійну турботу та сприяння будівництву Седнівського навчально-виховного комплексу, а також звернувся зі словами вдячності до будівельників, які доклали багато зусиль, аби підготувати школу-красуню до початку нового навчального року.

Володимир Хоменко привітав з першовереснем усіх учнів та вихованців закладу та його педагогічний колектив.

За дорученням Президента України Віктора Януковича очільник області вручив новоселам – вихованцям і педагогам Седнівського навчально-виховного комплексу – ключі від нового сучасного шкільного автобуса, а також сертифікат мультимедійного комплексу – від обласної державної адміністрації.

Після урочистого відкриття гості оглянули приміщення навчально-виховного комплексу.

Прес-служба облдержадміністрації