back

У Талалаївці встановлено меморіальну дошку борцям за незалежність України

28-01-2019 | 08:38

Нещодавно Україна відзначила визначальну дату для державотворення — День Соборності. З цієї нагоди та на честь вояків армії Української народної республіки, борців за незалежність України, уродженців Талалаївщини, на адміністративній будівлі органів виконавчої влади та місцевого самоврядування в районному центрі встановлено меморіальну дошку.

Урочистості відбулися 25 січня за участі заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Наталії Романової, завідувача сектору інформаційної реінтеграції Криму та Донбасу Міністерства інформаційної політики України Віктора Литвинова та громадського активу району.

Встановлений знак є символом пам’яті про подвиг бійців армії УНР Опанаса Давиденка, Степана Жигаленка, Якима Опришка, Павла Ранського, Костя Рибки, Михайла Василюхи, Петра Лисенка, Володимира Назаренка, Степана Рачка.

Детальніше про історичні події та персоналії розповів представник Українського інституту національної пам'яті в Чернігівській області Сергій Бутко.

— Так склалися обставини, що українська земля протягом різних історичних періодів була розділеною. Але український народ завжди прагнув об’єднання в межах своєї національної держави і постійно демонстрував це прагнення у процесі збройної національно-визвольної боротьби. Минуло сто років, і знову Україна відстоює територіальну цілісність. Кожен має усвідомити, що незалежність не була нам подарована. Вона постала не на порожньому місці, за неї заплачено високу ціну, — наголосила Наталія Романова.

Варто зазначити, що захід організовано ГО «Українська ініціатива» за підтримки Міністерства інформаційної політики України, Українського інституту національної пам’яті, Чернігівської ОДА та місцевої райдержадміністрації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації