back

Пісенний конкурс «Яскраві діти України»: обласний етап

25-01-2019 | 17:03

Другий рік поспіль у рамках національного проекту, заснованого громадським діячем Ярославом Москаленком, проходить обласний конкурс дитячої творчості «Яскраві діти України».

На Чернігівщині ініціатива реалізовується під патронатом голови Чернігівської обласної державної адміністрації Олександра Мисника, за підтримки народних депутатів України Сергія Березенка та Максима Микитася.

Детальніше про регіональний відбір організатори розповіли сьогодні під час прес-конференції.

Уже завтра, 26 січня, кращі з кращих вокалістів з усіх куточків Сіверщини демонструватимуть свій талант під час гала-концерту в Чернігівському обласному центрі фестивалів та концертних програм.

Загалом у трьох вікових категоріях конкурсної програми взяли участь 56 учасників. До фінального виступу задіють 20 виконавців (9-15 років). Можливо, саме серед них — майбутній представник України на світовому фестивалі SANREMO JUNIOR в Італії. Участь у цьому змаганні і є головним призом для переможця всеукраїнського конкурсу.

До слова, всі учасники фінального концерту пройшли майстер-класи з вокалу та акторської майстерності, про що отримали відповідні сертифікати. До того ж, виконавці матимуть унікальну можливість виступити під супровід оркестру.

 Для кожного з вас це чудова можливість проявити себе, здобути нові знання та друзів. Для Чернігівщини ви - вже юні зірки, тож спробуйте дістатися і до всеукраїнського небосхилу, — звернувся до учасників заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Павло Веселов.

Як зазначають організатори конкурсу, минулоріч Чернігівщина досить добре зарекомендувала себе. Представниця області Богдана Марченко здобула відзнаку за краще виконання української пісні і також відвідала італійське Сан-Ремо.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації