back

Реконструкція та будівництво об’єктів освіти і охорони здоров’я - першочергове завдання влади

30-08-2012 | 16:38

30 серпня заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко провів нараду з питань освоєння коштів, які виділені з державного бюджету на реконструкцію та будівництво об’єктів галузей освіти та охорони здоров’я.

Як зазначалося на засіданні, у поточному році з державного бюджету заплановано виділення коштів на об’єкти освіти Чернігівщини 77 млн. гривень, на об’єкти охорони здоров’я близько 46 млн. гривень.

Дані кошти спрямовано першочергово на будівництво нових шкіл в Бобровицькому, Чернігівському, Носівському, Семенівському районах та на реконструкцію і ремонт існуючих шкіл та дошкільних закладів області. 1 вересня буде відкрито нову сучасну школу в смт. Седнів Чернігівського району.

Також у 2012 році здійснюється будівництво, реконструкція та капітальні ремонти лікарняних закладів області, у тому числі фельдшерсько-акушерськіх пунктів у сільській місцевості.

Продовжується будівництво акушерсько-педіатричного корпусу на 65 ліжок (з них 25 акушерських та 40 дитячих) в смт. Козелець, який дасть можливість підвищити рівень якості медичного обслуговування дітей, вагітних жінок та породіль у найбільш постраждалому від наслідків Чорнобильської катастрофи районі.

«Одним із головних завдань виконавчої влади на сьогодні є модернізація галузей освіти та охорони здоров’я, яка в свою чергу забезпечить покращення умов життя людей», - підкреслив Віктор Тканко на завершення наради.


Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації