back

Заступники голови облдержадміністрації взяли участь у районних серпневих освітянських конференціях

30-08-2012 | 09:26

Упродовж багатьох років за доброю освітянською традицією наприкінці серпня у районах, містах Чернігівської області проводяться конференції педагогічних працівників, на яких підводяться підсумки зробленого, та окреслюються перспективи на наступний навчальний рік.

Серпневі конференції — це нагода проаналізувати роботу галузі освіти, поділитися новими напрацюваннями, окреслити нові підходи до модернізації системи національної освіти, що є надзвичайно важливим в умовах реформування всіх галузей економіки країни.

З цього приводу заступники голови обласної державної адміністрації 29 серпня побували в районах та взяли участь у освітянських конференціях.

Перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко відвідав Чернігівський район.

Виступаючи перед педагогічними працівниками району, Станіслав Прокопенко наголосив: «Турбота про дітей – це інвестиції у майбутнє. Саме тому за останні 2 роки на Чернігівщині у галузі освіти зроблено більше, ніж за попередні 10 років».

Станіслав Прокопенко підкреслив, що в області триває будівництво 7 шкіл. До кінця року заплановано введення в експлуатацію Носівської № 5 та Новобасанської шкіл. А першого вересня цього року гостинно відкриє двері для школярів Седнівський навчально-виховний комплекс у Чернігівському районі — сучасний опорний заклад, який має бути найкращим в Україні як за зовнішнім виглядом, так і за змістом.

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло звертаючись до освітян Бобровицького району зазначив, що в області значного прогресу досягнуто у сфері дошкільної освіти, насамперед, у сільській місцевості. За його словами, з кожним роком в області збільшується мережа дошкільних навчальних закладів — за півтора року дії обласної програми розвитку дошкільної освіти відкрито 33 садочки та 33 додаткові групи. У 2012 році передбачається відкриття ще 18 дитячих закладів.

Налагодження регулярного підвезення дітей до місця навчання, за словами заступника голови облдержадміністрації Віктора Геращенка, який взяв участь у конференції освітян Куликівського району, є одним з найбільш дієвих засобів розширення доступної освіти. Він підкреслив, що тільки у цьому році держава виділила школам України 1000 транспортних одиниць, у тому числі 37 — нашій області. За обласною програмою придбано ще три нові автобуси. Загалом регулярним підвозом у 2011\2012 навчальному році було забезпечено 99,3% учнів, які проживають за межею пішохідної доступності.

В.о. заступника голови облдержадміністрації Леонід Подоляк у своєму виступі перед освітянським загалом Корюківського району зазначив, що рівень комп'ютерного та мультимедійного забезпечення шкіл області щороку покращується. Завдяки турботі Уряду загальноосвітні навчальні заклади Чернігівщини у цьому році отримають 330 одиниць комп'ютерної техніки. На виконання обласної програми забезпечення шкіл ліцензійними електронними засобами навчального призначення та мультимедійним обладнанням, подарунком до першого вересня опорним школам став 61 мультимедійний комплекс.

Питання забезпечення якісної та доступної освіти для всіх дітей перебуває на постійному контролі у голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка, адже якісна освіта сьогодні — це процвітання регіону в майбутньому.


Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації