back

Найдієвіший захист від інфекційних хвороб – вакцинація

17-01-2019 | 16:19

Упродовж сезону поширення захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції не слід забувати і про імунопрофілактику кору та інших керованих заразних недуг.

Комбінована вакцина для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи повинна вводитися дітям у 12 місяців та у 6 років. Дорослим – через кожні 10 років згідно із календарем профілактичних щеплень.

За офіційним повідомленням Міністерства охорони здоров’я України, нині в Україні є достатня кількість вакцин проти інфекційних захворювань.

На Чернігівщині станом на 15 січня в наявності понад 18 тисяч доз комбінованої вакцини проти кору, паротиту та краснухи, близько 21 тисячі доз адсорбованої вакцини для профілактики дифтерії та правця і понад 41 тисячу доз ослабленої вакцини проти дифтерії та правця. Крім того, є майже 45 тисяч доз вакцини для профілактики дифтерії, правця та кашлюку із цільноклітинним кашлюковим компонентом.

Для проведення щеплень батькам дітей необхідно звернутися до педіатра, а дорослим – до дільничного терапевта або сімейного лікаря, з яким підписано декларацію, та отримати направлення на вакцинацію.

Медики закликають батьків не ризикувати здоров’ям своїх дітей та своєчасно проводити профілактичні щеплення. Вакцинація – найдієвіший метод уникнення інфекційних хвороб.

 

За інформацією прес-служби Управління охорони здоров’я
Чернігівської облдержадміністрації