back

«Товариство «Чернігівське земляцтво» відсвяткувало 23-ю річницю

14-01-2019 | 12:56

Ділитися досягненнями та обговорювати шляхи вирішення проблемних питань варто у колі однодумців. Цю розмову треба вести з людьми, які однаково вболівають за долю своєї малої Батьківщини. Саме тому вже 23 рік поспіль вихідці з Придесення зустрічаються у дружньому колі Товариства «Чернігівське земляцтво».

Цьогоріч урочистості традиційно відбулися в Києві 11січня.

Делегацію Чернігівщини очолили голова облдержадміністрації Олександр Мисник і перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук. До участі у святкуванні також долучилися відомі політичні, культурні та громадські діячі, депутати місцевих рад області.

Земляки-чернігівці вшанували світлу пам’ять тих, хто поклав своє життя за волю і незалежність рідного краю та соборність Української держави.

Учасники зібрання обговорили спільні досягнення щодо соціально-економічного, духовного і культурного розвитку Сіверщини, ознайомилися з міні-виставками провідних музеїв і митців області.

Олександр Мисник подякував представникам Товариства за активну участь у розбудові Чернігівщини та збереженні її історичної і культурної спадщини.

– Переконаний, багатий той край, про який не забувають його вихідці, – зазначив голова ОДА.

За вагомий особистий внесок у розвиток національної культури, активну просвітницьку та громадську діяльність, що сприяє підвищенню ролі і авторитету Чернігівщини, та з нагоди 23-ї річниці утворення громадської організації «Товариство «Чернігівське земляцтво» Олександр Мисник вручив Почесну грамоту облдержадміністрації бібліотекарю  Требухівської бібліотеки Броварського району Київської області, заступнику  голови Варвинського відділення Товариства «Чернігівське земляцтво» Надії Кольцовій; президенту Міжнародного благодійного фонду «Співдружність націй», голові Борзнянського відділення Товариства «Чернігівське земляцтво» Володимиру Лемішу та  вчителю української мови та літератури Великоустівської ЗОШ I-III ступенів (Сосницький район) Валентині Мовчан.

Традиційно співпрацю на 2019 рік підтвердили підписаним Меморандумом між Чернігівським земляцтвом, обласною державною адміністрацією і обласною радою.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації