back

До уваги водіїв! Погіршення погодних умов у східних та південно-східних областях

04-01-2019 | 11:30

Служба автомобільних доріг в області попереджає водіїв, які планують поїздку за межі Чернігівщини, про погіршення погодних умов 4-5 січня у східних та південно-східних областях України. Це може стати причиною ускладнення ситуації на шляхах. За прогнозами Укргідрометцентру, вдень 4 січня у Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській та Харківській областях очікується сніг, подекуди з дощем, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, хуртовини, приріст снігового покриву 15-20 сантиметрів. У південній частині, східних та Дніпропетровській областях вітер посилиться до 15-20 м/с, місцями в Приазов’ї — до 25 м/с. Упродовж ночі 5 січня відбудеться послаблення, а вдень 5 січня опади припиняться. На дорогах України ожеледиця.

Таке погіршення погодних умов відповідає І рівню небезпечності (жовтий). Відтак, можливі порушення електропостачання населених пунктів, руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, ускладнення роботи комунальних служб та будівельної галузі.

Служба автомобільних доріг рекомендує водіям утриматися від поїздок на далекі відстані за складних погодних умов.

Для реагування на надзвичайні ситуації на автомобільних дорогах державного значення діє «гаряча лінія» аналітично-диспетчерської групи Укравтодору за телефоном (044) 287-11-40, а також чергові диспетчери служб автомобільних доріг в областях.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Чернігівській області