back

На Чернігівщині продовжується впровадження державної програми здешевленої іпотеки

28-08-2012 | 11:14

Станом на 28 серпня в області видано 17 кредитів здешевленої іпотеки. До кінця наступного тижня планується надати ще 7 кредитів.

Державним фондом сприяння молодіжному будівництву до банків направлено 57 громадян, які підготували всі необхідні документи. 17 сімей, які потребують покращення житлових умов, збирають необхідний пакет документів.

Кредити за здешевленою іпотекою, окрім банків «Укргазбанк», «Ощадбанк», «Демарк» видає й «Укрексімбанк».

На сьогодні забудовники області за програмою «Доступного житла» пропонують 513 квартир.

Про це йшлося на черговій нараді з питань впровадження державної програми здешевленої іпотеки в регіоні, яку 28 серпня провів заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко.

Під час засідання Віктор Геращенко повідомив про те, що Кабінетом Міністрів України внесені зміни до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Зокрема, відтепер платоспроможність позичальника може визначатися з урахуванням доходів його поручителів, а до переліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, віднесені й ті громадяни, які забезпечені за місцем проживання, зареєстрованим в установленому порядку, житловою площею, що не перевищує 9 кв. метрів на одного члена сім'ї, або проживають (зареєстровані в установленому порядку) у гуртожитку, що підтверджується довідкою про склад сім'ї, виданою за місцем проживання.

За результатами наради заступник голови облдержадміністрації дав доручення продовжити проведення широкої роз’яснювальної роботи серед населення щодо участі в програмі здешевленої іпотеки.

Найближчим часом у засобах масової інформації області вийдуть роз’яснювальні матеріали про порядок надання кредитів за здешевленою іпотекою.



Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації