back

Головна турбота — здоров’я: «Відродженню» презентували сучасний тренажер

29-12-2018 | 14:00

Напередодні Нового року голова Чернігівської обласної державної адміністрації Олександр Мисник відвідав Обласний центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Відродження». Сьогодні цей заклад отримав обладнання для реабілітації — THERA-Trainer, яке використовується для активно-пасивного тренування нижніх і верхніх кінцівок у дітей з дитячим церебральним паралічем.

Тренажер розроблений у відповідності з останніми медичними дослідженнями і є інноваційним високоякісним продуктом німецького виробництва. Вартість — 198 тисяч гривень. Придбали THERA-Trainer за кошти Фонду соціального захисту інвалідів.

Також голова ОДА ознайомився з матеріально-технічною базою закладу та поспілкувався з персоналом.

— За останній рік в області зроблено чимало для розвитку інклюзивної освіти. На цьому, зокрема, зосереджена політика Президента, — зауважив Олександр Мисник. — Чернігівська облдержадміністрація і надалі робитиме все можливе для забезпечення всебічного розвитку дітей з особливими потребами. У тому числі, допомагатиме удосконалювати роботу Центру «Відродження», щоб поліпшити умови лікування дітей та полегшити роботу персоналу. Переконаний, що сучасний терапевтичний тренажер стане гарним доповненням до реабілітаційної бази закладу.

Читати також: Наталія Романова на Координаційній раді у справах осіб з інвалідністю: Суспільство нарешті прокинулося

Голову ОДА також не залишили без подарунків. Оригінальні поробки, святковий випуск газети закладу, збірка поезії дівчинки, яка лікується у Центрі, та концерт додали новорічного настрою.

— Отримувати такі презенти завжди дуже приємно. Адже зроблені вони з особливим старанням. Дякую і бажаю всім миру, здоров’я та хоч трішки справжнього дива, — звернувся до присутніх Олександр Мисник.

Наразі в Центрі щоденно обслуговуються 153 дитини. Загалом заклад розрахований на 245 пацієнтів. «Відродження» надає широкий спектр послуг з медичної і фізичної реабілітації для дітей зі складними діагнозами. У своєму напрямку заклад є одним з найкращих в Україні.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації