back

В області має бути забезпечене надання якісних послуг з енергопостачання

28-12-2018 | 14:50

Голова Чернігівської облдержадміністрації Олександр Мисник сьогодні провів засідання оперативного штабу з питань підготовки і роботи господарського комплексу та соціальної інфраструктури в осінньо-зимовий період. Він зібрав представників профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, міських голів Ніжина та Прилук, а також керівників теплопостачальних підприємств та підприємств електро-, газопостачання. Тема обговорення – ряд проблемних питань, які потребують оперативного врегулювання через реформування в Україні ринку електроенергії.

Так, зокрема, у зв’язку зі змінами у системі постачання електричної енергії надходять численні скарги як від громадян, так і підприємств щодо порядків укладання договорів, авансових платежів.

Скарги від населення не припиняються. У першу чергу, страждають соціально незахищені категорії громадян, зокрема пенсіонери, яким важко розібратися у новій системі. Вважаю, що це результат неефективної роботи керівництва енергетичних підприємств, – акцентував Олександр Мисник і закликав ПАТ «Чернігівобленерго» і ТОВ «Енера» негайно врегулювати ситуацію, що склалася в енергетичній сфері області.

Є проблеми із доведенням лімітів та термінами підписання необхідних договорів. Зокрема це стосується бюджетних установ, які були вимушені не виходити на тендерні торги, не маючи точних бюджетних розрахунків. 

Невирішеним залишається питання забезпечення населення послугами з електропостачання селища Десна Козелецького району. Будинки управління № 1 Остерської КЕЧ повинні повністю змінити внутрішні мережі й лічильники. Для цього варто розробити та погодити відповідні проекти. На жаль, існуючі схвалення не мають.

Тож голова ОДА поставив конкретні завдання перед керівниками підприємств, аби попередити соціальну напругу.

У час активного формування ринків відповідальні органи мають проводити широку роз’яснювальну роботу. Адже більшість проблемних питань виникло через необізнаність у новій системі надання послуг, — наголосив Олександр Мисник. — Частину поставлених сьогодні задач можна вирішити на місцевому рівні. Тож чекаю пропозицій. З іншими — звертатимемося до центральних органів, зокрема до НКРЕ та Антимонопольного комітету. За необхідності у разі невжиття відповідних заходів готові ініціювати й позапланову перевірку «Чернігівобленерго».
Головне наше завдання – зробити так, аби споживачі (чи то підприємства чи жителі області), які справно сплачують за комунальні рахунки, отримували якісні послуги.

За результатами наради буде підготовлене відповідне протокольне рішення задля якнайшвидшого вирішення озвучених питань.

Наприкінці засідання голова ОДА наголосив на забезпеченні безперервної роботи відповідних енергетичних організацій у святкові дні.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації