back

Наступного року ОСББ зможуть співпрацювати з Фондом енергоефективності

22-12-2018 | 16:17

На сьогодні в Україні майже 33 тисячі багатоквартирних будинків, об’єднаних в ОСББ, почали здійснювати заходи з енергоефективності. Паралельно вони впроваджують інноваційні рішення з імплементації закону «Про житлово-комунальні послуги». Про це зазначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

– Ключові закони, які ми ухвалили у 2017 році, а цього року імплементуємо, мають підсилити впровадження енергоефективності, міжмуніципальні програми і найголовніше – управління ОСББ. А управління – це, в першу чергу, облік. Наразі йде робота із встановлення лічильників теплової енергії. З профільними міністерствами, комунальними підприємствами і муніципалітетами пропрацьоваємо питання щодо підсилення впровадження обліку водопостачання. Це дозволить зменшити як тепловтрати в середині будинків, так і навантаження на комунальні підприємства, — зауважив урядовець.

Геннадій Зубко також повідомив, що наступного року з питань модернізації і зменшення споживання енергії ОСББ матимуть можливість співпрацювати з Фондом енергоефективності. Розпочинається тестування перших 10 ОСББ, на яких буде протестовано всі процедури Фонду енергоефективності.

У Чернігівській області на сьогодні створено 382 ОСББ, які обслуговують 433 житлові будинки.

Незабаром розпочнеться активна фаза провадження проекту ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» Фонду енергоефективності. Тому співвласникам багатоквартирних будинків уже сьогодні необхідно визначитися зі складом ініціативних груп, які зможуть подавати заявки щодо участі у проекті.

 

За інформацією Міністерства регіонального розвитку,
будівництва та житлово-комунального господарства України
та Департаменту житлово-комунального господарства
та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської облдержадміністрації