back

Із виступу Президента України під час урочистостей з нагоди 21-ї річниці незалежності України

24-08-2012 | 14:40

У центрі сучасної політично-правової системи України знаходяться права і свободи громадянина. Про це Президент України Віктор Янукович сказав у своєму виступі під час урочистостей з нагоди 21-ї річниці незалежності нашої держави.

«В Україні активно утверджуються демократичні й правові процедури. Відкрито шлях свободі думки і творчої самореалізації. Поставлено надійні перепони проти приниження на етнічному, культурному чи релігійному ґрунті. І ці досягнення сьогодні цінує кожен громадянин України», - сказав Глава держави.

Він окремо наголосив, що наша країна здолала шлях від неповороткої і неефективної командно-адміністративної економіки до ринкової економіки відкритих можливостей та ініціативи.

Глава держави підкреслив, що соціальний вектор державної політики послідовно посилюється. Свідченням цього він назвав нові соціальні ініціативи, які вже знайшли своє відображення у відповідних змінах до Державного бюджету.

«У непростих економічних умовах ми знаходимо можливість підвищення соціальних стандартів», – підкреслив В. Янукович.

Глава держави також нагадав, що вже розпочалися складні, проте неминучі реформи соціальної сфери: пенсійного, трудового законодавства, сфери охорони здоров’я тощо.

«Посилюється цільова спрямованість соціальної допомоги, ефективність видатків на соціальну сферу. Наша мета – створити ефективну і динамічну систему соціального забезпечення», – заявив Президент.

В. Янукович висловив переконання, що успішне проведення в Україні ЄВРО-2012 довело міжнародній спільноті, що наша держава є надійним партнером і здатна виконувати складні завдання.

«Переконаний, що ми підтвердимо це високим рівнем проведення чемпіонату Європи з баскетболу у 2015 році та під час боротьби за можливість прийняти в Україні Зимові Олімпійські ігри 2022 року», – наголосив В.Янукович.

Сьогодні, зазначив Глава держави, стабільність політичного життя і непорушність демократичних процедур є ключовою умовою прогресу в країні. «Але точка зору, що демократія - це постійні політичні перевороти, безкінечні авантюри, конфлікти та розвороти державного курсу на 180 градусів - це велика помилка. Демократія - це забезпечення прав і свобод громадян. Це забезпечення представленості їх інтересів в органах влади. Тільки на таких умовах можна будувати стабільність», - наголосив він.

Зараз, переконаний Президент, робиться все для реалізації цього принципу на практиці. «На нових засадах буде сформовано новий парламент. Партійний вождизм поступиться інтересам територіальних громад, які направляють своїх представників у Верховну Раду», - сказав він.

Президент України Віктор Янукович закликає всі політичні сили та громадські об'єднання взяти активну участь у роботі Конституційної Асамблеї.

«Закликаю всі політичні та громадські сили забути про поточну політичну кон’юнктуру і взяти участь в роботі Конституційної Асамблеї», - сказав Глава держави на урочистому зібранні з нагоди 21-ї річниці незалежності України.