back

Олександр Мисник: За освоєння коштів державного бюджету кожен керівник несе персональну відповідальність

22-12-2018 | 15:21

Сьогодні голова Чернігівської ОДА Олександр Мисник провів чергову нараду щодо освоєння коштів державного бюджету, спрямованих на соціально-економічний розвиток регіону. Серед учасників — керівники міськвиконкомів, голови міських, селищних, сільських рад об’єднаних територіальних громад, представники замовників будівництва. Ключовою темою обговорення стало питання неповного використання коштів територіальними громадами.

Олександр Мисник окреслив основну проблематику та шляхи її розв’язання.

— Відповідно до змін у законодавстві неосвоєна цьогорічна субвенція на соціально-економічний розвиток окремих територій зберігається на рахунках відповідних місцевих бюджетів у 2019 році. Перехідними є й кошти на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості. Проте це не стосується субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ та проектів, які реалізуються за рахунок Державного фонду регіонального розвитку, — наголосив керівник області.

Щодо планів подальшого використання коштів доповів начальник Управління капітального будівництва ОДА Богдан Нечепа.

Представники ОТГ та міськвиконкомів у ході обговорення проблемних питань у розрізі окремих територій також запевнили, що наявні фінанси максимально, де це можливо, будуть використані до кінця поточного року.

Начальник Головного управління Державної казначейської служби в області Анатолій Літош надав роз’яснення щодо оплати платіжних доручень та нововведень у законодавстві.

— Для оплати виконаних робіт залишилося лише три робочих дні. Наголошую, що бездіяльність деяких керівників адміністративних територій, які нездатні вчасно освоїти державні кошти, матиме певні наслідки, — підкреслив голова ОДА і додав, що питання використання державних коштів залишається на особливому контролі.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації