back

Подарунок під новий рік: на Прилуччині дитина-сирота отримає житло

20-12-2018 | 16:10

У Ладані Прилуцького району до кінця року мають придбати житло для дівчинки-сироти. Таке рішення погодила сьогодні профільна комісія при Чернігівській облдержадміністрації.

Нагадаємо, на придбання житла та приміщень для розвитку сімейних форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа для Чернігівщини цьогоріч передбачено понад 16,4 мільйона гривень.

Наразі Бобровицька, Варвинська, Вертіївська, Кіптівська, Комарівська, Семенівська, Менська, Срібнянська ОТГ, а також Ріпкинська, Прилуцька, Талалаївська, Чернігівська, Бахмацька, Борзнянська, Сновська РДА, Прилуцька та Чернігівська міські ради придбали 27 помешкань для 28 осіб вказаної категорії. Також куплено житло для створення 4 дитячих будинків сімейного типу (двох – у Чернігові, по одному – в місті Новгород-Сіверському та Чернігівському районі). Днями мають бути придбані ще дві квартири.

Наступного року для області у державному бюджеті передбачено більше 25 мільйонів гривень.

— Приємно зазначити, що завдання на цей рік ми виконали. Звичайно, без складнощів не обійшлося. Проте така справа вартує всіх витрачених сил. Адже забезпечуючи житлом дітей-сиріт, ми даємо їм хоч і маленький, але старт для втілення своїх мрій у життя, — наголосила заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

До речі, вперше така субвенція, за ініціативи Президента України та Уряду, в розмірі 5,7 мільйона гривень надійшла в область минулого року. Це дозволило забезпечити соціальним житлом 13 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Для них придбано три помешкання у Чернігові, по одному в Сосницькому районі та Козелецькій ОТГ.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації