back

Територія навколо 6-го арсеналу на Ічнянщині є безпечною

19-12-2018 | 11:05

Шістнадцятикілометрова зона навколо 6-го арсеналу боєприпасів в Ічні повністю звільнена від вибухонебезпечних предметів, а також їхніх залишків. Станом на 15 грудня зведений загін ДСНС України, а це 150 чоловік особового складу, залучивши 50 одиниць техніки, провів розмінування на понад 79,7 гектара лісових масивів і сільгоспугідь. У ході робіт вилучено понад 90 тисяч вибухонебезпечних предметів. Нині територія, яка підлягала розмінуванню, безпечна. На цьому наголосив перший заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Олег Мельчуцький під час візиту на Ічнянщину.

Територія навколо 6-го арсеналу є безпечною і придатною для використання за призначенням. Тобто навесні там можна розпочинати сільськогосподарські роботи. Упродовж 2019 року підрозділами ДСНС буде здійснений контроль якості вже на інших ділянках, які підлягали розмінуванню, а також буде забезпечений супровід весняно-польових робіт, що здійснюватимуться суб’єктами господарювання, – наголосив Олег Мельчуцький.

Зі свого боку, голова Чернігівської ОДА Олександр Мисник подякував рятувальникам за оперативну роботу під час ліквідації надзвичайної ситуації та очищення постраждалої території від вибухонебезпечних предметів.

Очільник області разом з Олегом Мельчуцьким також проінспектували хід відновлювальних робіт.  

Олександр Мисник повідомив, що після 20 грудня планується відновити навчальний процес у загальноосвітній школі в селищі Дружба. Спочатку у початкових класах, а після Новорічних свят – у старших. Також до кінця року буде придбано житло родинам, які цього потребують.

На сьогоднішній день за кошти, виділені державою на подолання наслідків вибухів, придбано 11 житлових будинків. Люди починають у них заселятися. На часі – купівля житла ще п’ятьом родинам. До того ж, нині ми ведемо перемовини ще з двома сім’ями, чиї будинки визнані такими, що не підлягають відновленню. Сподіваюся, до кінця цього року їм також придбаємо житло. В той же час Департамент житлово-комунального господарства продовжує займатися будівельно-відновлювальними роботами у селах Августівка та Дружба, залишилося відремонтувати 54 будинки, – зазначив голова ОДА. 

Олександр Мисник і Олег Мельчуцький вручили 79 працівникам зведеного загону відзнаки облдержадміністрації, обласної ради та Державної служби України з надзвичайних ситуацій за віддану роботу та високий професіоналізм.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації