back

Аби держава встигла профінансувати всі проекти ДФРР, відібрати їх треба вже на початку наступного року

10-12-2018 | 16:16

Згідно змін, внесених до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, області мають почати проведення відбору проектів на наступний плановий рік не пізніше 15 січня того ж року.

— Сьогодні дійсно є велика проблема щодо термінів подання проектів, які можуть фінансуватися з Держфонду регіонального розвитку. Вони надаються запізно, і тому фінансування виділяється зазвичай лише наприкінці року. Тому ми внесли зміни в порядок підготовки та відбору проектів. Регіональний відбір має початися не пізніше 15 січня, і краще починати цю важливу роботу вже зараз, а не після новорічних свят. Тому закликаю області не зволікати та прискорити відбір проектів для фінансування з Державного фонду регіонального розвитку у 2019 році, — наголосив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на Форумі місцевого самоврядування.

Він також підкреслив важливість реалізації пріоритетних проектів у регіонах: створення сучасних медичних амбулаторій у сільській місцевості, центрів надання адмінпослуг, створення Нового Освітнього Простору у школах та дитячих садках.

— Це найголовніші титульні реформи, які мають відбутися в регіонах для безпеки та комфорту їх жителів, — додав Парцхаладзе.

Наразі на Чернігівщині подано близько двохсот заявок на наступний рік. Проекти проаналізують на регіональному рівні і лише потім подадуть на розгляд Мінрегіону.

Нагадаємо, що загальний ліміт коштів ДФРР, виділених у 2018 році для області, – 115,7 мільйона гривень. Загалом витратять їх на 18 проектів.

 

За інформацією Міністерства регіонального розвитку,
будівництва та житлово-комунального господарства  України