back

Новини з ОТГ

10-12-2018 | 11:39

Більшість об’єднаних територіальних громад Чернігівщини активно ведуть власні сайти та сторінки в Facebook. Саме там можна знайти багато цікавих новин з життя ОТГ. До Вашої уваги останні з них.

Носівська ОТГ

Цього року у Носівській об’єднаній громаді запрацював комунальний підрозділ КП «Носівка — Комунальник» у селі Володькова Дівиця. Нещодавно там з’явився новий трактор МТЗ.

Закуплено й додаткове обладнання: відвал, фронтальний навантажувач, а навесні додасться ще й косарка.

 

Менська ОТГ

Жителі громади матимуть гроші для втілення власних ініціатив. Менська ОТГ запроваджує «Бюджет участі».

На реалізацію проектів у 2019 році планують виділити 500 тисяч гривень, а у 2020 та 2021 роках – не менше 1% від власних надходжень бюджету громади.

Гроші розподілятимуться у такому співвідношенні: 60% для міста Мена та селища Макошине, 40% – для реалізації проектів на території інших населених пунктів.

Михайло-Коцюбинська ОТГ

У громаді розпочали роботу над Планом місцевого економічного розвитку. Вже відбулася перша робоча зустріч у рамках підписаного Меморандуму про партнерство та співробітництво між Славутицькою,  Любецькою та Михайло-Коцюбинською об’єднаними територіальними громадами.  

Головна мета — формування умов для економічного розвитку та сприяння залученню інвестицій у громаду.

Лосинівська ОТГ

З метою створення належних та безпечних умов для очікування громадського транспорту встановлено сім автобусних зупинок у селищі Лосинівка.

Кошти на ці потреби виділені з державного та місцевого бюджетів. До кінця року  встановлять ще шість зупинок в населених пунктах ОТГ.

Кіптівська ОТГ

Кіптівська об’єднана територіальна громада стала учасником проекту «Громада для людини», що реалізується Програмою «U-LEAD з Європою» спільно з Міжнародною благодійною організацією «Партнерство «Кожній дитині».

Мета цього проекту – покращити благополуччя вразливих категорій населення шляхом розвитку потенціалу керівників та спеціалістів соціальної сфери об’єднаних територіальних громад у запровадженні моделі інтегрованих соціальних послуг.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації