back

Олександр Мисник: Головне — системне планування розвитку територій

07-12-2018 | 17:42

При складанні планів перспективного розвитку територій одним з основних факторів є системний підхід до планування та визначення пріоритетів. Саме на цьому наголосив голова Чернігівської обласної державної адміністрації Олександр Мисник, виступаючи сьогодні, 7 грудня, перед присутніми на Раді регіонального розвитку Носівського району.

Тільки ініціатива на місцях зможе допомогти успішно завершити реформу децентралізації. Про це говорить і Глава держави. Потенціал України — це потенціал регіонів. Завдання — максимально його реалізувати.

Крім того, Олександр Мисник закликав в умовах військового стану запобігати провокаціям та намаганням дестабілізувати обстановку в області.

Голова облдержадміністрації привітав присутніх з Днем місцевого самоврядування та вручив Подяку Прем’єр-Міністра України Носівському міському голові Володимиру Ігнатченку.

Голова Носівської районної державної адміністрації Вікторія Вершняк у своєму виступі зазначила, що однією з перших ОТГ області була Макіївська громада Носівського району, яка сформувалася у 2015 році. Зараз у районі діють три громади. Найбільша – Носівська міська громада, яка налічує більше 20 тисяч жителів. Її керівник Володимир Ігнатченко підкреслив, що саме завдяки реформі децентралізації бюджет громади зріс більш ніж у три рази. Це, у свою чергу, дозволило почати втілювати в життя важливі соціальні проекти: ремонт та реконструкцію закладів освіти та медицини, ремонт дорожнього покриття, будівництво спортивних об’єктів. Наприклад, льодовий каток приваблює любителів спорту не тільки з Носівської громади, а й з навколишніх міст. Багато амбітних планів мають представники громади. Головне, щоб реформа мала динаміку, мала розвиток.

Після закінчення роботи Ради регіонального розвитку Носівського району Олександр Мисник разом з керівництвом району оглянув будівництво загальноосвітньої школи № 5 у Носівці. Тут уже виконано основний обсяг робіт. Проте для їх завершення необхідні додаткові кошти. Зі свого боку, голова ОДА запевнив, що область докладе зусиль і знайде фінансові ресурси, щоб якнайшвидше закінчити будівництво.

 

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації