back

На Чернігівщині відзначили журналістів, які пишуть про децентралізацію

07-12-2018 | 16:32

У День місцевого самоврядування в обласній раді вперше відзначили кращі журналістські роботи про розвиток територіальних громад Чернігівщини, зокрема під час реалізації реформи децентралізації. Відповідний обласний конкурс проводився за підтримки облдержадміністрації.

Оцінювали роботи представники органів влади, громадськості та організацій, що сприяють розвитку громад. До слова, брати участь у випробуванні мали змогу не лише журналісти, а й працівники прес-служб органів виконавчої влади та самоврядування.

Вітав переможців голова обласної ради Ігор Вдовенко. Слово мали учасники конкурсу й члени журі.

Варто зазначити, що цьогоріч подано 21 роботу у чотирьох номінаціях: онлайн-публікація, публікація у друкованих ЗМІ, радіоматеріал, відеоматеріал. Найбільше претендентів на перемогу — 11—  виявилося у жанрі Інтернет-публікації.

 Загалом кращими з кращих виявилися:

У номінації «Онлайн-публікація»:

І премія – матеріал «Літопис громади, футбол і співочий музей: новий стиль життя ОТГ», автор Наталія Потапчук,власний кореспондент Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» по Чернігівській області;

ІІ премія – матеріал «На шляху до енергоефективності. З чого почала Сосниця?», автор Наталія Іващенко, головний спеціаліст відділу співпраці зі ЗМІ управління інформаційної діяльності та видавничої справи Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА;

ІІІ премія – матеріал «Легендарний силач, золота шапка і екологічний рай: прогресивні реалії села на Чернігівщині», автор Павло Солодовник, креативний директорінтернет-порталу «Челайн».

У номінації «Публікація в друкованих ЗМІ»:

ІІ премія – матеріал «У Вихвостові рішуче відстоюють своє право на самовизначення», автор Світлана Томаш, директор ТОВ «Новини Городнянщини»;

ІІІ премія – матеріал «Козелецька громада: заплановане уже втілюється», автор Ганна Самойленко, головний спеціаліст відділу із зв'язків з громадськістю, ЗМІ та громадськими організаціями Козелецької селищної ради.

У номінації «Радіоматеріал»:

ІІ премія – матеріал «Плануй та дій. Що варто знати кожній ОТГ?», автор Андрій Ясний, радіоведучий проекту «Вечеря на Свободі».

У номінації «Відеоматеріал, телепрограма, відеосюжет»:

ІІ премія – матеріал «Сільський школяр на випускний подарує своєму селу спортивний майданчик», автор Ольга Конопацька-Плєхова, кореспондент творчого об’єднання Бюро Новин ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Чернігівська регіональна дирекція».

Довідково. Конкурс проводиться із урахуванням концептуальних засад та методології Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Мета Конкурсу – підвищити поінформованість населення області стосовно реалізації реформи місцевого самоврядування і децентралізації влади.

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації