back

Українці демонструють високу готовність захищати власну землю - Президент

03-12-2018 | 16:22

Президент Петро Порошенко під час відвідання військових навчань на Чернігівщині наголосив, що зараз проводиться навчання резерву першої черги, що складаються з бійців з бойовим досвідом, які приписані до бригад частин і підрозділів.

«Вже сьогодні ми можемо бачити перші знаки: коли військомат запросив 30 бійців для навчання, а прийшло 165 з рюкзаками, готові стати в будь-яку хвилину на захист України. І я думаю, це дуже добра характеристика рівня готовності українців боронити власну землю», - зауважив Глава держави. Він подякував за відмінно проведені навчання.

Введення правового режиму воєнного стану, серед іншого, передбачає уточнення завдань ЗСУ та, зокрема сил територіальної оброни. Відповідно, в рамках виконання завдань, які виникли внаслідок агресивних дій Російської Федерації в Азово-Керченській акваторії та атаки на кораблі українських ВМС та загроз можливого наземного вторгнення збройних сил країни-агресора, тривають організаційні заходи створення територіальної оборони та непорушних запасів в областях, які визначені положеннями воєнного стану.

З цією метою від сьогодні в Україні розпочинається цикл масштабних зборових заходів з резервістами та військовозобов’язаними. Зокрема, заплановано проведення зборів як у складі бригад, так і у складі навчальних центрів. Передбачається, що усі зборові заходи мають завершитися до початку новорічних свят.

В областях, в яких запроваджено воєнний стан, передбачається проведення масових зборів з військовозобов’язаними територіальної оборони, під час яких буде проведено бойове злагодження бригад та батальйонів територіальної оборони з метою підготовки до захисту своїх областей.

 

Прес-служба Президента України