back

Рада оборони Чернігівщини обговорила підвищення обороноздатності та забезпечення функціонування інфраструктури області

30-11-2018 | 19:14

Сьогодні в обласній державній адміністрації відбулося чергове засідання Ради оборони Чернігівської області.

Її очільник, голова облдержадміністрації Олександр Мисник, підкреслив: необхідно забезпечити стале функціонування інфраструктури області та виконання усіх заходів з підвищення обороноздатності. Також на Чернігівщині слід активізувати роботу для успішного закінчення планового осіннього призову до лав Збройних Сил України.

Правоохоронці та військові в області не втрачають пильності.

За словами військового комісара Чернігівщини Олександра Криворучка, на початку грудня проведуть навчальні збори резервістів та підрозділів територіальної оборони.

Учасники засідання нагадали, що підрозділи Національної поліції ще з 20 листопада переведені на посилений режим роботи. Так, посилені всі без виключення наряди, а особливо у прикордонних районах — там розміщено 18 додаткових постів. У всіх районах, що межують з лінією державного кордону, збільшено кількість груп швидкого реагування.

Прикордонники повідомили про те, що пасажиропотік через українсько-російський кордон зменшився. На сьогодні обмежено пропуск на територію України чоловіків – громадян Російської Федерації – віком від 16 до 60 років. У Чернігівській області було заборонено в’їзд вже 60 таким особам. Це обмеження не стосується громадян України, які в’їжджають з території країни-агресора.

Водночас, за інформацією органів контррозвідки, в інформаційному просторі районів Чернігівщини, суміжних з Брянською областю РФ, здійснюється цілеспрямоване нагнітання панічних настроїв.

До зони відповідальності рад оборони також входить евакуація, у разі початку бойових дій, затриманих і засуджених осіб, які перебувають в ізоляторах тимчасового тримання та установах виконання покарань. Рада оборони Чернігівської області готова до цього — за потреби ПАТ «Укрзалізниця» надасть 15 вагонів для евакуації таких осіб.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації