back

У справжні родини в новому житлі: у Чернігові батькам-вихователям вручили ключі від службового житла

27-11-2018 16:55

Просторі кімнати, нова побутова техніка і головне — справжній родинний затишок. Відсьогодні ще два дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ) мають шестикімнатні квартири у Чернігові.

Ключі від службового житла батькам-вихователям сьогодні урочисто передали заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова та міський голова Владислав Атрошенко.

Купували квартири за державні кошти (майже 6 мільйонів), облаштовували — за фінанси місцевої скарбниці.

Читати також: На Чернігівщині придбають житло для двох ДБСТ та особи з числа дітей-сиріт

До нового помешкання переїде родина Володимира та Тетяни Скачків. Наразі подружжя виховує одну власну дитину та двох прийомних, чекають ще на чотирьох позбавлених батьківського піклування. У майбутньому готові прийняти ще одну дитину.

Родина Ігоря та Світлани Азарових виховує трьох дітей, позбавлених батьківського піклування. Створивши ДБСТ, приймуть ще сімох,серед яких і діти-сироти.

— Дитині для повноцінного і гармонійного розвитку необхідно, насамперед, зростати в сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові і розуміння. Саме тому в державі активно впроваджується деінституалізація. Поступово мають зникнути інтернати, натомість з’являться патронатні родини, будинки сімейного типу, — акцентує Наталія Романова. — Дякую вам, батьки, що взяли на себе таку велику відповідальність та не пошкодували власного тепла,яке обов’язково повернеться вам сторицею.

Читати також: Стратегічна ціль – сімейні форми виховання

До слова, на придбання житла та приміщень для розвитку сімейних форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа для Чернігівщини цьогоріч передбачено понад 16,4 мільйона гривень.

У регіоні всього нараховується 162 919 дітей, з яких 2017 — діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Впродовж 10-ти місяців в області у сімейні форми виховання влаштовано 247 осіб.

Читати також: Навчатися віддавати тепло: в області працює школа для прийомних батьків

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода