back

Увага! Завтра в області планово перевірятимуть систему оповіщення

26-11-2018 | 16:39

З січня 2014 року останнього вівторка кожного місяця на Чернігівщині планово перевіряють регіональну систему централізованого оповіщення населення.

Зазначена процедура планується й завтра.

—   Повідомлення про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації до населення доводяться за допомогою радіоретрансляційних вузлів та по Першому каналу Українського радіо за допомогою ефірних радіо передавальних станцій у Чернігові, Бахмачі, Прилуках, Новгороді-Сіверському, Сосниці, Корюківці та Холмах. З такою метою використовується і станція «Наше радіо» (Чернігів). Є можливість звукового повідомлення і на телебаченні, зокрема на UA:Чернігів. Інформація про перевірку системи на названих ресурсах завтра з’являтиметься з 13.00 до 14.05, — повідомив директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Сергій Болдирев.

Зазвичай радіо та телебачення для отримання додаткової інформації вмикають після почутого попереджувального сигналу — уривчастого звучання електросирен. Його тривалість становить три-п’ять хвилин.

До слова, в області установлено 113 електросирен: 62 – централізованого запуску, 51 — автономного.

У 2015 році проведено модернізацію системи оповіщення.

—   На пункті управління Департаменту встановлено автоматизоване робоче місце, яке дозволяє проводити оповіщення керівного складу, чергових служб області та районів по мобільних та стаціонарних телефонах. Цією системою скористалися при виникненні надзвичайної ситуації в Ічні. Зокрема, це допомогло оперативно відреагувати, — наголосив Сергій Болдирев.

Окрім того, Департамент постійно поширює інформацію про правила поводження при виникненні тієї чи іншої надзвичайно ситуації.

Поінформований — значить озброєний!

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації