back

Пройшов черговий тренінг з деінституалізації

14-12-2018 | 12:00

На Чернігівщині продовжується робота  з ознайомлення дотичних до сфери захисту прав дитини органів та служб з ключовими положеннями процесу  деінституціалізації.

Днями такий захід був організований Службою у справах дітей обласної державної адміністрації  для представників служб у справах дітей, управлінь соціального захисту населення Деснянської, Новозаводської районних у м.Чернігові рад, Чернігівської районної державної адміністрації,   органів освіти, охорони здоров’я, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді м. Чернігова та Чернігівського району.

Участь у заході взяли також заступник голови Новозаводської районної у м. Чернігові  ради з питань  діяльності  виконавчих  органів ради-керуючий справами виконкому Світлана Личак та працівники центрів соціально-психологічної реабілітації  дітей Служби у справах дітей обласної державної адміністрації.

Одноденний тренінг за програмою розробленою БО «Надія та житло для дітей» провів тренер –консультант Володимир Брискін, який є одним із 40 підготовлених цією організацією тренером-консультантом.

В ході тренінгу були розглянуті основні аспекти Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, складові процесу деінституціалізації, обговорено шкідливий вплив інституційного виховання на розвиток дитини, шляхи розвитку послуг та форм альтернативного догляду в громадах, міжнародний досвід забезпечення прав дітей з інвалідністю на освіту.

Учасники тренінгу позитивно оцінили змістовне наповнення заходу та запевнили, що будуть обов’язково втілювати отримані знання в практичній діяльності.

 

За матеріалами Служби у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації