back

«Україна пам’ятає, світ визнає»: у Чернігові вшановують пам’ять жертв голодомору

23-11-2018 | 08:07

Голодомор 1932-1933 років – одна з найтрагічніших сторінок в історії українського народу. В цей страшний для України час загинуло близько чотирьох мільйонів людей, на Чернігівщині – понад 360 тисяч осіб.

Напередодні роковин трагедії, 22 листопада, в читальному залі обласної універсальної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка відбувся круглий стіл на тему «Голодомор 1932–1933 роки: незламні».

На початку заходу присутні переглянули відеофільм «Голодомор 1932-1933 років».

Окрім того, під час засідання презентували книжково-ілюстративну виставку «Україна пам'ятає – світ визнає» до 85-ї річниці вшанування пам'яті жертв Голодомору. На виставці представлені архівні документи, ілюстровані матеріали, спогади очевидців тієї страшної трагедії та тематична художня література українських письменників.

Пам'ять жертв Голодомору вшановують щороку в четверту суботу листопада. У 2018 році цей день припадає на 24 листопада. Традиційно о 16:00 оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого по всій Україні проходить акція «Запали свічку». Всі охочі несуть запалені свічки до пам'ятників жертвам голодомору, а також розміщують на підвіконнях своїх осель.

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації