back

В обласному центрі відкрили каплицю на честь воїнів, полеглих за Україну

21-11-2018 15:30

Сьогодні, у День Гідності та Свободи, відбулася непересічна подія у житті всієї громади Чернігівщини — урочисте відкриття каплиці Архистратига Божого Михаїла на честь воїнів, полеглих за Україну. Збудували її на 108 секторі чернігівського кладовища «Яцево», де поховані загиблі учасники антитерористичної та операції об’єднаних сил. На жаль, тут покоїться 46 героїв. Усього ж з поля бою на сході України не повернулися 167 кращих синів Сіверського краю.

Присутні хвилиною мовчання вшанувати пам’ять усіх, хто загинув при виконанні військового обов’язку в зоні АТО та ООС.

Серед учасників заходу — заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова, голова облради Ігор Вдовенко та його заступник  Арсен Дідур, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, радник Уповноваженого Президента України з питань інвалідів та учасників АТО Людмила Зінченко, представники громадських організацій «Єдина родина Чернігівщини», «Єдина родина України» з Білої Церкви, «Ресурс», «Єдиний волонтерський центр», «Родина воїна», військові, волонтери, воїни-інтернаціоналісти та небайдужа громадськість.

Варто зазначити, що каплицю почали будувати у 2016 році. Ініціатор та координатор будівництва — ГО «Єдина родина Чернігівщини», яку очолює Микола Шанський, батько загиблого героя Андрія Шанського.

Читати також: У пам’ять про загиблих захисників у Чернігові заклали каплицю

Біля каплиці також встановили пам’ятний знак на честь воїнів, які загинули за незалежність та цілісність України. Поруч зі знаком — гільзи із землею, привезеною з Донецької та Луганської областей.

Молебень за загиблими героями відправив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Української Православної Церкви Київського Патріархату, керуючий Чернігівською єпархією Євстратій. Він же і провів освячення меморіальної новобудови.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода