back

Концерт-реквієм у пам’ять про жертв Голодомору

19-11-2018 | 09:08

Концерт-реквієм “Праведная душе”, присвячений 85 роковинам Голодомору 1932-1933 років в Україні, відбувся 17 листопада в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм. Захід став одним із трьох концертів, організованих протягом листопада у різних містах в пам’ять про мільйонів людей, які стали жертвами Голодомору та його наслідків, а також тих, кому вдалося пережити цю страшну трагедію в історії українського народу.

У Чернігові виступили хорова капела ім. Павла Чубинського (диригент – заслужений діяч мистецтв України Дмитро Радик), камерний оркестр Національної музичної академії України (керівник – народний артист України Ігор Андрієвський) та Національний академічний духовий оркестр України (диригент – Михайло Мороз). Для слухачів прозвучали хорові композиції Володимира Зубицького, Сергія Рахманінова, Михайла Шуха на слова Тараса Шевченка, Миколи Боровка і канонічні тексти, «Requiem» Ендрю Ллойда Уеббера для солістів, хору та симфонічного оркестру.

Концерт відбувся за підтримки Українського культурного фонду і Бориспільської райдержадміністрації Київської області та за сприяння Чернігівської облдержадміністрації.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації