back

Увага — провокація!

15-11-2018 | 17:56

Днями у постраждалих від вибухів населених пунктах Ічнянського району однією з політичних сил почали розповсюджуватися листівки сумнівного змісту. Їх автори закликають місцевих жителів, помешкання яких постраждали внаслідок вибухів, готуватися до судових позовів проти держави. Неназвані особи стверджують, що державу не хвилюють ні труднощі, ні моральні страждання потерпілих. Тим самим вони звинувачують владу в неспроможності чи небажанні допомогти людям у відновленні їхнього житла.

Запевняємо, що це брудна провокація, спрямована на дискредитацію органів влади, як місцевих, так і центральних.

Насправді, після визначення спеціальною комісією рівня пошкоджень будівель оперативно опрацьовувався перелік необхідних робіт та готувалися пакети документів на погодження профільними міністерствами, аби область мала змогу якнайшвидше спрямувати кошти, отримані з резервного фонду державного бюджету, на проведення відновлювальних робіт або придбання житла.

Наразі постраждалі будинки обстежені стовідсотково.

100 мільйонів гривень з резервного фонду Кабінету Міністрів України надійшли на рахунки Чернігівської обласної державної адміністрації 7 листопада. А вже вранці 8 листопада, згідно з розпорядженням керівника Чернігівської обласної державної адміністрації, перші 6 мільйонів були спрямовані на Департамент житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ОДА та Ічнянську міську раду.

На сьогодні ОДА направила розпорядникам коштів вже 8,2 мільйона гривень. За ці кошти будуть проведені ремонтні роботи у 5 закладах освіти, 38 житлових будинках у приватному секторі, а також придбане житло 10 родинам, чиї будинки були зруйновані чи не підлягають відновленню.

Наразі профільні міністерства розглядають ще три пакети документів. Одразу ж після їх погодження кошти будуть спрямовані на проведення робіт.

Хочеться ще раз наголосити — якою б не була політична кон’юнктура — робити політичний ґешефт на людських стражданнях — неприпустимо. Це не просто свідома провокація — це злочин проти своїх співгромадян.

Шановні жителі Ічнянщини! Закликаємо не брати участі у провокації, організованій нечесними на руку політиканами, які заради скороминучої вигоди використовують вас задля досягнення власних цілей.

 

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації