back

Питання підготовки систем життєзабезпечення до роботи в осінньо-зимовий період 2012–2013 років та виконання державних програм розглянули на селекторній нараді

15-08-2012 | 16:45

15 серпня під головуванням міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолія Близнюка відбулась селекторна нарада щодо підготовки систем життєзабезпечення до роботи в осінньо-зимовий період 2012–2013 років, а також щодо виконання деяких державних програм.

У нараді взяли участь заступник голови Чернігівської облдержадміністрації з питань будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Геращенко, керівники підприємств і організацій області, до компетенції яких належать зазначені питання.

Перший заступник міністра Олександр Аліпов охарактеризував рівень підготовки до осінньо-зимового періоду житлового фонду, об’єктів тепло- та водопостачання, стан розрахунків за теплоносії та електроенергію.

Зокрема, у цілому по Україні об’єкти теплопостачання підготовлені на 67 %. 4 тисячі одиниць спецтехніки готові до роботи у зимовий період. На 60 % заготовлені посипні матеріали.

За словами Олександра Аліпова, рівень розрахунків за газопостачання в середньому по Україні становить на даний час 60 %, за електроенергію — 49 %, при цьому спостерігається приріст заборгованості у розмірі 1 млрд. грн.

Олександр Аліпов поінформував про хід виконання таких державних програм як «Питна вода», «Пільгове кредитування юридичних осіб, в тому числі ОСББ, для проведення реконструкції, капітальних та поточних ремонтів об’єктів житлово-комунального господарства», «Облаштування багатоквартирних будинків сучасними засобами обліку і регулювання води та теплової енергії», програм передачі гуртожитків у власність територіальних громад та здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Зокрема, у рамках останньої програми в Україні укладено 238 угод про іпотечне кредитування і вже надано 236 кредитів на загальну суму 57,2 млн. грн.

У ході наради міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк окремо відзначив Чернігівську область, яка, за його словами, єдиною з регіонів використала надані Мінрегіоном кошти за програмою «Забезпечення житлом інвалідів війни».

Міністр піддав суворій критиці недоліки в роботі окремих регіонів та наголосив на необхідності якнайшвидшого їх виправлення.

Коментуючи питання, порушені на селекторній нараді, заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Віктор Геращенко зазначив, що в цілому область нормальними темпами здійснює підготовку до роботи в осінньо-зимовий період. Готовність на даний час становить близько 65 %.

Рівень розрахунків за газопостачання в області становить 88 %, за послуги теплокомуненерго — 64 %, за електроенергію — майже 100 %.

Він також повідомив, що на Чернігівщині укладено 11 угод про пільгове іпотечне кредитування, яке здійснюють банки «Демарк», «Укргазбанк» та «Ощадбанк» через Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву. Вже до кінця тижня планується довести їх кількість до 19–20. Загалом перед областю стоїть завдання забезпечити надання щонайменше 500 здешевлених іпотечних кредитів.

У ході інтерв’ю для чернігівських ЗМІ Віктор Геращенко також розповів про плани будівництва в області котелень, що функціонуватимуть на альтернативному паливі.


Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації