back

У Чернігові відбулося виїзне засідання Держаудитслужби України

26-10-2018 | 15:00

Керівники структурних підрозділів Державної аудиторської служби України та начальники відповідних територіальних органів зібралися сьогодні у Чернігові, аби підсумувати роботу за три квартали 2018 року. Провела розширене виїзне засідання колегії голова Держаудитслужби України Лідія Гаврилова. Участь у роботі взяв заступник голови Чернігівської ОДА Сергій Сергієнко.

Лідія Гаврилова, голова Державної аудиторської служби України: «Наша робота направлена на забезпечення якісного фінансового контролю. Поступово удосконалюється нормативна база. Вже затверджені порядки проведення державного фінансового аудиту інвестиційних проектів, цільових (регіональних) програм, внесені зміни до порядку проведення аудиту місцевих бюджетів. Тобто розробляємо ефективну методичну базу.

Крім того, наразі напрацьовується порядок проведення ІТ-аудиту, що дуже популярний у європейських країнах. Спочатку апробуємо на самій службі, потім — у регіонах».

Сергій Сергієнко, заступник голови Чернігівської ОДА: «Система контролю за формуванням і використанням бюджетних коштів є важливим джерелом поповнення бюджетів усіх рівнів. Сьогодні, в умовах бюджетної децентралізації, питання раціонального використання коштів платників податків області потребує особливого контролю та підзвітності перед громадами.

У результаті реформи та створення ОТГ, яких, до речі, на Чернігівщині діє вже 38, значно зросли обсяги місцевих бюджетів. Це, в свою чергу, спонукає до посилення контролю за фінансово-бюджетною дисципліною на місцях».

Учасники засідання обговорили не тільки підсумки роботи, а й актуальні питання, що стосуються контролю за законністю та ефективністю використання коштів бюджетів усіх рівнів, державних цільових фондів, державного та комунального майна, інших активів держави і територіальних громад.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації