back

Чернігівець Олександр Гавриленко – чемпіон Ігор Нескорених

23-10-2018 | 12:18

Поліцейський із Чернігова Олександр Гавриленко, який нині захищає кольори української збірної на світових Іграх Нескорених в австралійському Сіднеї, виборов золоту нагороду у змаганнях з пауерліфтингу в середній вазі.

Стати чемпіоном Олександр зумів завдяки тому, що у третій спробі йому вдалося вижати рекордну для його групи вагу у 177 кілограмів. До речі, дві попередні спроби також виявилися рекордними – 172 та 165 кілограмів. Такий результат дозволив чернігівцю випередити представника країни-господаря змагань та спортсмена із Великобританії.

У 2017 році Олександр вперше взяв участь у національному відборі на світові Ігри Нескорених. Тоді він зумів підкорити вагу у 165 кілограмів і посів третє місце. Але цього виявилось недостатньо, щоб у складі збірної поїхати на змагання до Канади. Цього ж року спортсмен змінив вагову категорію з важкої на середню. В поєднанні з наполегливими тренуваннями це дало результат – перше місце на національних змаганнях та можливість брати участь у Іграх Нескорених в Австралії. І вже сьогодні в Сіднеї Олександр підтвердив свій високий клас та незламність духу, ставши переможцем змагань,— прокоментував перемогу Олександра Гавриленка керівник обласного центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Андрій Литвинець.

Нагадаємо, що Олександр Гавриленко з 2014 року пройшов чотири ротації у зоні антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях. Захищаючи суверенітет України, під час бойових дій він отримав поранення. Потім були місяці лікування та реабілітації. Тепер Олександр проходить службу в роті поліції особливого призначення у званні старшого сержанта.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації