back

Ічнянщина: оперативна інформація станом на 7:30

16-10-2018 | 08:45

Як повідомили в ДСНС, сьогодні станом на 7:30 авіацією здійснено авіаційну розвідку технічної території арсеналу двома пожежними літаками, проведено 4 скиди води (32 тонни).

Організовано чергування 9 пожежно-рятувальних розрахунків.

Піротехнічними підрозділами відпрацьовано 11 заявок, вилучено 277 вибухонебезпечних предметів. Усього з початку робіт відпрацьовано 253 заявки, вилучено 2035 ВНП.

Як уже повідомлялося, у 16-кілометровій зоні забруднення проведено перевірку та очищення від вибухонебезпечних предметів усіх населених пунктів, дошкільних та загальноосвітніх закладів, об’єктів життєзабезпечення. Акти виконання робіт передано місцевим органам влади. Також повністю завершено обстеження та очищення залізничних колій.

Радіус зони забруднення зменшено до 10 кілометрів.

Залишається закритим повітряний простір у радіусі 30 кілометрів, тимчасово припинено рух потягів через станцію Ічня, автомобільний транспорт спрямовується в об’їзд зони надзвичайної ситуації. На в'їздах до лісових масивів розміщені 20 шлагбаумів.

Для забезпечення публічного порядку у населених пунктах працюють 15 спільних патрулів Національної поліції та Національної гвардії, продовжують діяти 4 пости на основних під’їзних шляхах до зони надзвичайної ситуації.

Системи життєзабезпечення (електропостачання, стаціонарний телефонний зв'язок водопостачання та водовідведення) Ічнянського району працюють у штатному режимі.

Поки що залишаються відключеними від газопостачання 1027 абонентів у м. Ічня. Роботи тривають.

 

Читати також: Відновлено газопостачання ще в трьох селах та частково в місті Ічня. Роботи планують завершити вже завтра

 

Робочі групи вже провели обстеження 8688 об'єктів (89,4%). За результатами визначено зруйнованими 4 будинки в селі Августівка, пошкодженими – 112 будинків, квартир та інших капітальних споруд у 20 населених пунктах.

Психологи ДСНС продовжують надавати допомогу місцевим жителям, рятувальники постійно здійснюють інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо заходів безпеки та дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

 

Телефони «Гарячої лінії»: (046) 2-678-274, (046) 2-676-003.

 

За інформацією Державної служби
України з надзвичайних ситуацій