back

Відновлено газопостачання ще в трьох селах та частково в місті Ічня. Роботи планують завершити вже завтра

15-10-2018 18:08

Про це повідомили на черговому засіданні оперативного штабу, яке провели виконуюча обов’язків голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко та заступник голови ОДА Сергій Сергієнко.

Села, в яких повністю відновлено газопостачання: Гмирянка, Гужівка, Максимівка. Також підключено газ у багатоповерхівках у місті Ічня.

Наразі залишаються відключеними від газопостачання 1027 абонентів в Ічні.

Керівники області та району звертаються до жителів помешкань, в яких не підключено газ, аби люди були завтра вдома, щоб до кінця для працівники «Чернігівгазу» змогли завершити роботи.

Також Юлія Свириденко наголосила:

– Відповідні служби мають спрацювали максимально оперативно, щоб забезпечити людей житлом: відновити пошкоджені помешкання або придбати нове житло для тих, чиє вщент зруйноване.

Також керівник області акцентувала на необхідності надання всебічної підтримки людям, які поки що змушені залишатися в пунктах евакуації. У двох медичних закладах міста Прилуки та селища Парафіївка залишається 65 евакуйованих осіб.

Як повідомили рятувальники, авіація ДСНС продовжує авіаційну розвідку технічної території арсеналу та проводить скиди води.

Територію 16-кілометрової зони ураження патрулюють 10 автомобільних та 5 піших спільних патрулів Нацполіції та Національної гвардії. Продовжують діяти 4 пости на основних під’їзних шляхах до зони надзвичайної ситуації.

Чергують 8 пожежно-рятувальних розрахунків. Розгорнуто пункт обігріву поблизу села Августівка.

Постійно поповнюється резерв будівельних матеріалів, у тому числі й завдяки гуманітарній допомозі з інших областей. Так, сьогодні надійшов черговий 12-тонний вантаж з шифером, цементом та шпаклівкою з Харківської області.

Об'єкти життєзабезпечення (електропостачання, стаціонарний телефонний зв'язок водопостачання та водовідведення) Ічнянського району працюють у штатному режимі.

 

Нагадуємо: цілодобово працює «Гаряча лінія» за номерами (046) 2-678-274, (046) 2-676-003.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
 за інформацією Департаменту з питань цивільного захисту
 та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода