back

На Ічнянщині відновлюється газопостачання

13-10-2018 | 20:18

Сьогодні у м. Ічня було відновлено постачання газу до 5 багатоквартирних будинків та 735 абонентів. Також газ увімкнули частині абонентів у селах Іржавець, Рожнівка, Крупичполе та Бурімка.

У селищі Дружба відновлено водопостачання — але поки що є проблеми з роботою водогону у місцевій школі.

Про це повідомили на вечірньому засіданні обласного оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, який працює у м. Ічня.

Попри це, у штабі наголосили: місцевим жителям ще не рекомендується повертатися до осель. На це немає офіційного дозволу від ДСНС та Міноборони, адже обстеження місцевості на предмет вибухонебезпечних матеріалів ще не завершене.

Як стало відомо, внаслідок вибухів і загорянь було пошкоджено близько 2 га лісу.

Серед наявних проблем — труднощі з пічним опаленням у низці сіл на постраждалій території (у деяких будинках пошкоджено димарі). Окрім того, на даний час не вистачає запасів скла для відновлення будівель.

«На цей час забезпечення зони надзвичайної ситуації будматеріалами — одне з найважливіших завдань для органів влади, — підкреслила на засіданні штабу в. о. голови облдержадміністрації Юлія Свириденко. — Ми маємо докласти всіх зусиль, щоб місцеві жителі отримали потрібні ресурси і допомогу та змогли найшвидше відновити свої оселі».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації