back

Ічнянський район: оперативно про ліквідацію надзвичайної ситуації

13-10-2018 | 10:37

Протягом останнього часу на території арсеналу вже не спостерігається детонація боєприпасів.

Загиблих і травмованих внаслідок надзвичайної ситуації
не зафіксовано.

Сьогодні з 7 год. ранку авіацією ДСНС здійснено авіаційну розвідку технічної території арсеналу, двома пожежними літаками АН-32П проведено 2 скиди води у межах арсеналу та поза технічною територією. Усього з початку робіт здійснено 66 скидів.

Піротехнічними підрозділами відпрацьовано 15 заявок (протягом минулої доби — 37, всього з початку робіт — 196 заявок).

Проводиться розвантаження вибухонебезпечних предметів виявлених в ході очищення території, прилеглої до арсеналу.

Організовано чергування 11 пожежно-рятувальних розрахунків для забезпечення оперативного гасіння можливих пожеж у сел. Дружба та на адміністративній території арсеналу;

У сел. Дружба в пункті обігріву організовано гаряче харчування.

Психологи ДСНС продовжують надавати психологічну допомогу населенню. За весь час вони допомогли 1640 особам.

Триває інформаційно-роз’яснювальна робота серед місцевих мешканців: встановлюються попереджувальних знаки про мінну небезпеки, розповсюджуються листівки про  порядок дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів
(усього роздано майже 5  тис. штук)

З початку виникнення надзвичайної ситуації місцевими органами влади створено резерв будівельних матеріалів, який передбачено для проведення відновлювальних робіт (шифер – 3 тис. шт., скло 400 м.кв., плівка 1 тис. м. кв., цементу – 5000 кг, брусу дерев’яного – 12 м.куб., фарба – 5500 кг, цвяхи – 300 кг). Для проведення комісійного обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення створено 30 робочих груп.

Для забезпечення публічного порядку та недопущення мародерства у населених пунктах, що входять до 16-кілометрової зони ураження, організовано патрулювання правоохоронними органами. Залучено 15 спільних патрулів Національної поліції та Національної гвардії: 10 автомобільних та 5 піших. Встановлено 4  пости на основних під’їзних шляхах до зони надзвичайної ситуації.

У 2 пунктах прийому  (м. Прилуки та смт Парафіївка) на даний час розміщено 92 особи (серед них — 1 дитина), організовано їх життєзабезпечення, надається медична та психологічна допомога, забезпечено гаряче харчування.

Організовано видачу гуманітарної допомоги населенню. Зосереджено 42 тонни харчів, 8 тонн, 800 кг побутової хімії, 500 кг засобів особистої гігієни.

Чернігівською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України забезпечено доставку ковдр, постільної білизни, одноразового посуду, теплого одягу та гігієнічних наборів для населення.

Відновлено електропостачання та стаціонарний телефонний зв’язок до всіх населених пунктів району

Організовано цілодобову роботу «гарячої лінії» за номерами (0462) 678-274, (0462) 676-003.

З метою проведення рятувальних та інших невідкладних робіт в районі надзвичайної ситуації у найкоротший термін залучено сили і засоби загальною чисельністю 536 осіб та 131 одиниця техніки.

Для координації залучених сил і засобів, надання допомоги населенню у місті Ічня функціонує штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

За інформацією Державної служби України
з надзвичайних ситуацій
та Департаменту з питань цивільного захисту
та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації