back

Ічнянський район: оперативно про ліквідацію наслідків пожежі на військовому арсеналі

12-10-2018 | 16:19

За останніми даними ДСНС (станом на 16 годину 12 жовтня), продовжується гасіння пожежі. Двома пожежними літаками сьогодні здійснено 10 скидів води (80 тон). Усього з початку робіт для ліквідації пожежі використано 432 тони води.

Також залучено вертоліт для гасіння окремих осередків пожеж поза межами арсеналу, доступ до яких обмежено для наземних сил (здійснено 17 скидів води (34 тони).

Піротехнічними підрозділами відпрацьовано 10 заявок.

Організовано чергування 8 пожежно-рятувальних розрахунків для забезпечення оперативного гасіння можливих пожеж у селищі Дружба та на адміністративній території арсеналу.

У пунктах прийому громадян психологами ДСНС надано психологічну допомогу 140 особам (усього за останні чотири дні – 1260).

Тривають заходи з інформаційно-роз’яснювальної роботи серед місцевих мешканців: встановлені попереджувальні знаки з мінної небезпеки, розповсюджуються спеціальні листівки стосовно порядку обов'язкових дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

У пунктах обігріву організовано гаряче харчування для населення. Жителі постраждалих районів продовжують отримувати гумвнітарну допомогу.

З метою проведення рятувальних та інших невідкладних робіт в районі надзвичайної ситуації залучено сили і засоби загальною чисельністю 722 особи та 162 одиниць техніки.

Для координації залучених сил і засобів, надання допомоги населенню у селищі Парафіївка діє штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на чолі із заступником голови Чернігівської ОДА Сергієм Сергієнком.

Організовано цілодобову роботу «Гарячої лінії» за номерами (046) 2-678-274, (046) 2-676-003.

 

 

За інформацією Державної служби України
з надзвичайних ситуацій
та Департаменту з питань цивільного захисту
та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації