back

У закладах освіти постраждалих територій ситуація контрольована

12-10-2018 | 14:34

Як повідомив начальник Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації Микола Конопацький, через надзвичайну подію на Ічнянщині деякі навчальні заклади стали тимчасовими пунктами евакуації.

Так, аби оперативно розмістити людей з постраждалої території, в Парафіївській ОТГ було призупинено навчання в трьох школах та чотирьох дитячих садках.

У двох школах та двох дитсадках Малодівицькій ОТГ та одній школі в Прилуцькому районі також тимчасово призупинено навчання, так як ці навчальні заклади потрапили в 16-кілометрову зону навколо арсеналу боєприпасів.

Наразі ситуація в постраждалих населених пунктах стабілізується, і жителі поступово повертаються до своїх помешкань. Тож планується, що з 16 жовтня освітній процес для 995 вихованців перерахованих закладів буде відновлений.

Що стосується учнів навчальних закладів Ічнянської ОТГ – для них з 16 до 21 жовтня оголошені осінні канікули.

Після канікул 115 учнів Дружбинської ЗОШ та 105 вихованців старшої школи Ічнянської ЗОШ № 3, приміщення яких найбільше зазнали пошкоджень, продовжать навчання на базі Ічнянської гімназії імені Васильченка (проектна потужність закладу дозволяє прийняти 940 дітей). Для всіх учнів буде організовано підвіз шкільними автобусами.

50 вихованців початкової ланки Ічнянської ЗОШ № 3 продовжать освітній процес на базі окремого приміщення своєї школи.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
за повідомленням Управління освіти і науки
Чернігівської облдержадміністрації