back

Дружба-Августівка: повертатися додому ще зарано

12-10-2018 | 10:20

На цьому наголошують виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Юлія Свириденко та заступник голови ОДА Сергій Сергієнко. Вчора вони відвідали найбільш постраждалі населені пункти — село Августівка та селище Дружба. Тут, попри проведення розмінування та очищення території від вибухонебезпечних предметів, місцеві жителі починають повертатися до власних домогосподарств.

 

Детальніше у прямій мові Сергія Сергієнка:

 

 

 

Варто зазначити, що сьогодні відповідні робочі групи проводитимуть комісійне обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення, аби якнайшвидше почати відновлювальні роботи. Про це йшлося, зокрема, на вчорашньому засіданні оперативного штабу з ліквідації наслідків вибухів на військових складах на Ічнянщині, яке провела виконуюча обов’язків голови ОДА.

— Наголошую: наразі серед найголовніших завдань — відновлення газо- та електропостачання, а також вчасне забезпечення будматеріалами постраждалих домогосподарств. Люди вже повертаються у домівки, тож маємо спрацювати оперативно. Особлива увага — Августівці та Дружбі, — зазначила Юлія Свириденко.

Не менш важливою залишається психологічна допомога постраждалим, а також роз’яснення з приводу поводження з небезпечними предметами.

Так, за вчорашній день у ході розмінування території населених пунктів виявлено та вилучено 144 вибухонебезпечних предмети. У тому числі, обстежено три школи та три дитячих садочки, навчально-виховний комплекс і будинок для людей похилого віку.

Для гасіння окремих осередків горіння скинуто 200 тонн води.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації