back

Наталія Романова: Спільними зусиллями ми збережемо громадянську злагоду в суспільстві

11-10-2018 | 15:25

Про духовно-моральне виховання суспільства говорили вчора, 10 жовтня, на засіданні обласної ради Церков та релігійних організацій. Захід провела заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова.

Акцент розмови: вирішення будь-яких державних чи церковних проблем неможливе без становлення громадянського суспільства на основі моральних цінностей і духовності.

Сила і могутність кожної держави залежить від її громадян. Впевнена, що в сьогоднішні непрості часи випробувань для нашої країни кожна релігійна організація має стати вагомим духовним механізмом у ланці виховання відповідальних громадян, – переконана Наталія Романова.

Реакція жителів Чернігівщини й інших регіонів країни на надзвичайну подію, що сталася в Ічнянському районі, – доказ того, як спільними зусиллями можна долати складнощі.

Наталія Романова подякувала всім релігійним конфесіям, які надають допомогу жителям постраждалої території, й зазначила, що окрім матеріальної, людям у таких надзвичайно складних обставинах вкрай необхідна моральна підтримка. І вона сподівається на таку допомогу від церковнослужителей. У цьому заступника голови ОДА підтримали всі учасники засідання.

Також присутні зазначили, що наразі позитивом в Чернігівській області є порозуміння між органами державної влади та релігійними організаціями. Тому дуже важливо і надалі дотримуватися принципів поваги і толерантності, а також міжконфесійної злагоди між представниками різних релігій. Не можна допускати розбрату, який може провокуватися антиукраїнськими силами.

– Усім нам вкрай необхідні порозуміння і співпраця. Ми розраховуємо в цьому на релігійні громади нашої області. Зі свого боку, органи влади підтримуватимуть всі ваші добрі ініціативи. Тільки спільними зусиллями ми збережемо громадянську злагоду в суспільстві, – зауважила Наталія Романова.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю чернігівської облдержадміністрації