back

Люди об’єдналися, аби допомогти жителям постраждалого Ічнянського району

11-10-2018 | 12:19

Ічнянщина продовжує отримувати гуманітарні вантажі. Надходить усе, що вкрай необхідно. Першочергово – це продукти харчування тривалого зберігання, теплі речі, засоби гігієни.

Відгукнулися як жителі Чернігівщини, так й інших регіонів України. Вже друга партія допомоги надійшла з Миколаївської області.

 

 

 

 

 

22 тонни продуктів доставлені з Харківщини. Це товари першої необхідності (борошно, крупи, макаронні, м'ясні, хлібобулочні вироби, овочі, вода, сир тощо). 

 

 

Передбачається підтримка з Вінницької, Полтавської та Сумської областей, Печерського району Києва. Зокрема, Вінниччина вже підготувала майже 1000 листів шиферу і зарезервувала транспорт для його доставки у постраждалі населені пункти поблизу Ічні.

Оперативно відреагувало на потребу Ічнянців Чернігівське земляцтво в місті Києві.

– Щойно ми дізналися про біду, одразу всі наші відділення, як у Києві, так і в Чернігівській області, гуртом почали збирати необхідну допомогу, – повідомив голова земляцтва Віктор Ткаченко. – У Міжнародному виставковому центрі організували пункт прийому допомоги, і вже з першого дня гуманітарну допомогу стали направляти на Ічнянщину.

Підключилася до спільної справи і обласна організація Товариства Червоного Хреста України. Оперативно доставлено ковдри, постільну білизну, одноразовий посуд, теплий одяг для населення та гігієнічні набори. Товариство залучило більше 50 волонтерів і працівників Червоного Хреста та 6 транспортних засобів, які з перших годин виникнення надзвичайної ситуації працюють у Прилуках, Парафіївці, Южненському та Ніжині. До допомоги приєдналися Сумське обласне Товариство Червоного Хреста.

 

 

Мабуть, наразі немає жодного міста та району на Чернігівщині, як б не відгукнулися на проблеми Ічнянців. Усі разом – волонтери, підприємці, громадські організації, релігійні конфесії, благодійники – об’єдналися, щоб допомогти жителям постраждалих районів справитися з їхньою бідою. Це, безперечно, ще раз доводить, що в Україні формується громадянське суспільство, здатне консолідуватися і разом долати найскладніші проблеми.

 

Читати також: Юлія Свириденко: Взаємопідтримка в надзвичайних ситуаціях формує громадянську свідомість

Разом сильніші: надзвичайну ситуацію на Ічнянщині долають гуртом

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації