back

Працівників будівельного комплексу області привітали з професійним святом

09-08-2012 | 12:16

Щорічно в другу неділю серпня відзначають своє професійне свято працівники будівництва і промисловості будівельних матеріалів України. Бути будівельником означає бути творцем, людиною, що створює нові будівлі та споруди. Але водночас це й велика відповідальність, адже тільки якісне житло та архітектурно витончені споруди залишають у пам'яті нащадків світлі спогади про надзвичайно важливу працю.

9 серпня в облдержадміністрації вшановували кращих представників будівельного комплексу області. Семитисячний колектив працівників галузі привітали заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко та заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

Звертаючись до присутніх, Віктор Геращенко зазначив, що підрядні організації споруджують в області і за її межами багато об’єктів, що мають важливе значення для економіки регіону. Основні з них це будівництво та реконструкція місцевих теплових мереж, будівництво артезіанської свердловини в с. Єгорівка Прилуцького району, зерноочисних та зерносушильних пунктів у Носівському та Новгород-Сіверському районах, ангару для гелікоптерів у м.Ніжині, 302 км місцевих трубопроводів та інші. До початку нового навчального року планується ввести в експлуатацію навчально-виховний комплекс у смт.Седнів Чернігівського району. В стадії завершення знаходиться школа в с. Нова Басань Бобровицького району та реконструкція дитячого садочка в с.Козилівка Корюківського району. Обсяг введеного в експлуатацію житла в І півріччі 2012 року зріс проти аналогічного періоду минулого року в 3,4 рази та склав 55,3 тисяч метрів квадратних.

Заступник голови також відмітив, що в області ведеться активна робота по реалізації соціальної ініціативи Президента України «Доступне житло». На сьогодні укладено 7 угод щодо участі в програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

У поточному році продовжується реалізація програми підтримки житлового кредитування молоді, «Власний дім», «Доступне житло». На виконання завдань, поставлених Президентом України, розроблена обласна Програма із забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2013-2015 роки, яка передбачає забезпечити соціальним житлом 269 дітей зазначених категорій.

Підготовка робітників будівельних професій на сьогодні здійснюється на базі 7 професійно-технічних навчальних закладів, які щорічно готують близько 450 спеціалістів.

Від імені голови облдержадміністрації Володимира Хоменка Віктор Геращенко подякував всім хто в різні пори року, незважаючи на негоду, творить будівничу справу, побажав здоров’я, натхнення, творчих успіхів та з нагоди професійного свята вручив відзнаки облдержадміністрації.

Долучився до привітань на адресу працівників будівельного комплексу області й Валентин Мельничук, нагородивши кращих будівельників Почесними грамотами та подяками обласної ради.


Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації