back

Пішов із життя Олександр Боровик

08-10-2018 | 10:37

Сумна звістка. 6 жовтня пішов із життя наш знаний земляк Олександр Боровик – Герой України, Заслужений працівник сільського господарства, генеральний директор виробничо-наукового селекційного центру з м'ясного та молочного скотарства «Авангард», почесний член Української академії аграрних наук, громадський і політичний діяч.

Олександр Григорович народився 20 листопада 1938 року в селі Свердловка Коропського району. Після закінчення школи працював у місцевому колгоспі «Авангард», до якого повернувся після служби в армії.

Олександр Боровик очолив колгосп «Авангард» у лютому 1967 року. З того часу присвятив цьому агропідприємству все своє життя. Він входив до складу комісій з питань аграрної та земельної реформи, з питань аграрної політики при Президенті України. Очолював ініціативну групу зі створення Аграрної партії України, був заступником голови цієї політичної сили.

У 1994-1998 роках – народний депутат України 2-го скликання.

Керівництво Чернігівської обласної державної адміністрації висловлює щирі співчуття рідним та близьким Олександра Григоровича.

Вічна пам’ять світлій, життєлюбній людині, видатному діячу аграрної галузі, професіоналу своєї справи.

 

Чернігівська обласна державна адміністрація