back

70 років на варті життя. Чернігівський онкодиспансер – ювіляр

08-10-2018 | 09:41

За цей час Чернігівський обласний онкологічний диспансер перетворився на сучасний спеціалізований заклад, який забезпечує кваліфіковану стаціонарну та консультативну поліклінічну допомогу населенню і здійснює методичне керівництво організацією протиракової боротьби.

 Установа пережила чимало знакових і важливих подій: від першого досвіду проведення променевої терапії, розбудови надання спеціалізованої онкологічної допомоги на новому рівні до запуску надсучасного лінійного прискорювача. Спільними зусиллями удосконалювалася хірургічна техніка, впроваджувалися новітні методики діагностики та лікування, і цей процес триває.

Читати також: Лінійний прискорювач в обласному онкодиспансері радіаційно безпечний

Сьогодні колектив онкодиспансеру — це згуртована і сильна команда професіоналів та однодумців. Зокрема завдяки нинішньому очільнику — головному онкологу області, кандидату медичних наук, доценту, члену Європейської та Міжнародної асоціацій онкологів, заслуженому лікарю України Валерію Зубу.

На початку святкування саме він презентував історію закладу. Опісля цього присутні переглянули тематичний фільм.

Читати також: В області планують створити Центр пересадки кісткового мозку

Привітали колектив закладу заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, голова обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, народні депутати, представники депутатського корпусу обласної ради, колеги-медики з різних куточків України, благодійники, партнери, вдячні пацієнті та громадськість.

— Вдячна усім і кожному за те, що повертаєте до життя; за те, що повертаєте віру в життя; за людяність і неймовірну відданість надзвичайно важкій, але такій необхідній праці, — наголосила Наталія Романова.

Також заступник голови ОДА вручила почесні відзнаки, а колектив обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм подарував яскравий святковий концерт.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 70-річчя від дня заснування Чернігівського обласного онкологічного диспансеру та онкологічної служби області:

Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено:

БАРДАКОВА
Григорія Григоровича

- заступника головного лікаря з медичної частини комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівський обласний онкологічний диспансер»;

ГОЛЬДІНУ
Гіссу Аронівну

- лікаря гінеколога-онколога пологового будинку Чернігівської міської ради;

ЗАЇКУ
Олександра Миколайовича

- завідувача поліклінічним відділенням з денним стаціонаром комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівський обласний онкологічний диспансер».

Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:

ЄРКУ
Івану Петровичу

- лікарю хірургу-онкологу абдомінального відділення з урологічними ліжками комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівський обласний онкологічний диспансер»;

СОРОЦІ
Роману Федоровичу

- лікарю-онкологу комунального лікувально-профілактичного закладу «Бобровицька центральна районна лікарня».

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації