back

Область отримала від благодійників з Італії машини швидкої допомоги

05-10-2018 | 18:02

Автопарк Чернігівської обласної лікарні збільшився на дві одиниці автомобілів швидкої допомоги марки «Фіат Дукато». Такий подарунок заклад отримав від благодійних італійських асоціацій.

Урочисте вручення відбулося сьогодні, 5 жовтня, за участі Надзвичайного і Повноважного посла Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечіліа, президента асоціації «Кассаго кличе Чорнобиль» Армандо Кріппа та президента асоціації «Домані-Завтра» Крістіана Молінарі.

На урочистості завітали голова обласної ради Ігор Вдовенко, начальник Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Петро Гармаш та Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Звертаючись до італійських партнерів, головний лікар обласної лікарні Андрій Жиденко зазначив, що співпраця медичного закладу з асоціацією «Кассаго кличе Чорнобиль» триває вже три роки. За ці роки партнерства обласна лікарня отримала допомогу майже на 2,8 мільйона гривень. Завдяки цьому заклад значно покращив якість та умови надання медичних послуг жителям Чернігівщини. Тепер асоціації «Кассаго кличе Чорнобиль» та «Домані-Завтра» надали лікарні підтримку, передавши автомобілі.

Варто зазначити, що до цього часу 11 італійськими машинами швидкої допомоги вже користувалися 7 медзакладів області.

Крім того, понад 20 років асоціація «Кассаго кличе Чорнобиль» тісно співпрацює з Дитячим фондом Чернігівщини. Це не лише оздоровлення українських дітей в Італії, а й підтримка сімей та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

 

Читати також: Чернігівщину відвідала італійська делегація

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації