back

Вічна пам’ять Герою: у Прилуках в останню путь провели Сергія Джевагу

04-10-2018 | 16:24

Сотні прилучан у рідному місті попрощалися сьогодні із Героєм-земляком Сергієм Джевагою, який загинув 29 серпня 2014 року під час виходу так званим «зеленим коридором» з Іловайського котла.

Будучи командиром міномету 2-го батальйону спеціального призначення НГУ «Донбас», Сергій перебував у складі автоколони по дорозі Многопілля–Червоносільське Амвросіївського району Донецької області. Під час обстрілу колони з кулеметів дістав смертельне поранення. Помер на руках побратима. Вдома солдата-добровольця так і не дочекалися батьки, дружина та син.

Лише у вересні цього року тіло бійця ідентифікували за результатами ДНК–експертизи.

У Прилуках у Соборі Різдва Пресвятої Богородиці відбулася поминальна літія за загиблим. Прощалися з Героєм на Соборній площі. Тут його світлу пам'ять вшанували хвилиною мовчання. Поховали воїна-захисника України на Алеї Героїв (цвинтар Горова Білещина).

Указом Президента України від 25 березня 2015 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України» Сергій Джевага нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Слава Героям!

 

 

За інформацією Прилуцької міської ради