back

Фінансистів райдержадміністрацій вчили застосовувати програмно-цільовий метод бюджетування

04-10-2018 | 10:32

Про програмно-цільовий метод у бюджетному процесі йшлося на тематичних навчальних тренінгах, які днями відбулися в Чернігові. Представників фінансових органів райдержадміністрацій вчили, як застосування ПЦМ на рівні місцевих бюджетів.

Захід провели Департамент фінансів Чернігівської ОДА спільно з представниками проекту «ЄС для підсилення державних фінансових систем місцевих урядів». Безпосередню участь у тренінгах взяла заступник директора профільного департаменту Любов Жукова.

У ході тренінгів коучери окреслили основні переваги програмно-цільового методу. Так, застосування ПЦМ забезпечує безпосередній зв’язок між виділенням бюджетних коштів та результатами їх використання, передбачає можливість відстеження відповідності витрат з бюджету цілям та завданням головного розпорядника коштів тощо.

Отриманою інформацією спеціалісти фінансових управлінь і відділів РДА мають поділитися з представниками сільських, селищних та міських рад, які з січня наступного року вперше застосовуватимуть програмно-цільовий метод у бюджетному процесі.

 

Довідково. У 2018 році зведений бюджет Чернігівської області включає 333 місцеві бюджети різного рівня.

Усі 62 бюджети, які мають прямі взаємовідносини з держбюджетом (обласний, 20 районних бюджетів, 4 бюджети міст обласного значення, 37 бюджетів ОТГ), затверджені та виконуються за програмно-цільовим методом бюджетування. Крім того, відповідно до Бюджетного кодексу України за цим методом також затверджені ще 4 бюджети, в яких відсутні безпосередні взаємовідносини з держбюджетом (Сновський і Куликівський районні бюджети, Новозаводський та Деснянський районні бюджети Чернігова).

 

 

За інформацією Департаменту фінансів
Чернігівської облдержадміністрації